home
Gezonde Verbeelding
Winkel
Actueel
Links
contact

Wat is gezonde verbeelding?

Gezonde Verbeelding is gebaseerd op het gegeven dat het lichaam geen principieel onderscheid maakt tussen wat u zich voorstelt en iets wat u werkelijk doet. Doet uw ogen maar eens dicht en stel u voor dat u een flinke hap uit een zure citroen neemt. Grote kans dat u extra speeksel in uw mond krijgt en moet slikken. Of stel u in gedachten een prettige plek voor waar u tot rust komt. Tien tegen één dat u ook echt rustiger wordt, met een gelijkmatige ademhaling en een rustige hartslag. Uw gedachten beïnvloeden dus uw lichaam.

Gezonde Verbeelding CD’s bevatten visualisatieoefeningen, die ontwikkeld zijn door het Van Praag Instituut om specifieke effecten ten behoeve van uw gezondheid te bereiken. Elke CD bevat oefeningen om ontspanning te bewerkstelligen, want ontspanning is een belangrijke voorwaarde voor gezondheid en herstel. Verder staan er op elke CD oefeningen die gericht zijn op een specifieke klacht. Zo bevat de CD Gezonde Verbeelding bij Pijn naast ontspanningsoefeningen vooral ook oefeningen die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen met pijn. Kijk in onze winkel welke titels inmiddels verkrijgbaar zijn.

Gezonde Verbeelding CD’s zijn een goedkoop en effectief middel, waardoor u in uw eigen situatie, op een tijdstip dat u goed uitkomt, op een eenvoudige manier kunt werken aan uw eigen gezondheid.

Gezonde Verbeelding:
- ontspant bij stress en onrust
- vermindert pijn
- maakt minder angstig en depressief
- versnelt genezing van operatiewonden
- verlaagt hoge bloeddruk
- ondersteunt en motiveert
- vergroot het zelfvertrouwen

Het enige wat je nodig hebt is een CD-speler, liefst met koptelefoon om omgevingsgeluiden buiten te sluiten. De procedure is verder heel eenvoudig. Zoek een comfortabele zit- of lighouding, liefst in een rustige omgeving waar u niet gestoord wordt en luister dagelijks een half uurtje naar één van de oefeningen. Uit onderzoek blijkt dat Gezonde Verbeelding meer effect sorteert, als je er vaker naar luistert.

De afgelopen jaren is wereldwijd veel onderzoek gedaan naar het effect van visualisatieoefeningen op allerlei gezondheidsklachten. Steeds weer blijkt het gebruik van CD’s met dit soort oefeningen effectief bij stress, onrust, pijn en angst. Het is heel prettig om op deze manier zelf iets voor je eigen gezondheid te kunnen doen. Ook rond operaties krijgen patiënten steeds vaker een CD met gerichte visualisatieoefeningen aangeboden, waardoor ze de operatie rustiger doorstaan en sneller herstellen. Artikelen over onderzoek naar het effect van visualisatieoefeningen vindt u via de knop literatuur bij de diverse CD's.

Inhoud winkelmandje
 

Hier te bestellen:

Gezonde Verbeelding voor ontspanning
 
Gezonde Verbeelding bij pijn
 
Gezonde Verbeelding voor ontspanning

 
Gezonde Verbeelding bij pijn

 
Gezonde Verbeelding bij chemotherapie
 
Gezonde Verbeelding rondom operaties
 
Gezonde Verbeelding bij chemotherapie

 
Gezonde Verbeelding rondom operaties

 
Gezonde Verbeelding bij hartoperaties
  
Gezonde Verbeelding bij hartoperaties

  
 
       

Gezondeverbeelding.nl is de website van De Menselijke Maat          Beukenlaan 9    3741 BN   Baarn                            Webdesign en Fotografie: Beau