home
Gezonde Verbeelding
Winkel
Actueel
Links
contact

De Gezonde Verbeelding CD's zijn een uitgave van het Van Praag Instituut en Elsevier Gezondheidszorg.

De oefeningen zijn ingesproken door Martine Busch van het Van Praag Instituut, die jarenlange ervaring heeft in het geven van ontspanningstrainingen aan zowel patiënten als professionals in de gezondheidszorg.

De oefeningen worden ondersteund met speciaal hiervoor gecomponeerde muziek door Jos Hoes.

Wat anderen vonden van deze CD:

Gezonde Verbeelding bij chemotherapie

Ontspannend
"Ik heb vooral voor dat ik aan de chemokuren begon veel naar de eerste oefening geluisterd, ik kon me dan heel goed ontspannen, maar ook tijdens de kuren,werd ik veel rustiger."
– Paula Vlaar


Prettig en rustgevend
“De cd heeft mij op diverse momenten rust en sterkte gegeven. De stem van Martine Busch vind ik prettig en rustgevend. Ik bedank u dan ook voor het gebruik van de cd en wens ook anderen veel hulp toe via de cd.”
– Eugene Kinwel


Anderen moeten ook eens luisteren
“In het begin moest ik even wennen, zo'n stem die je niet kent, maar daarna was ik erg enthousiast. De favoriete plek vind ik de fijnste oefening. Dan ben ik op het strand van de Dominicaanse Republiek. Daar ben ik vorig jaar voor het eerst geweest, samen met mijn man, kinderen en kleinkinderen. Dat was zó geweldig. Het voelt gewoon lekker als ik daar in gedachten ben. Vooral de lucht en de golven, denk ik. Het water wast alles weer nieuw.
“Ik gunde mezelf nooit tijd, hè. En nu met die cd neem ik er echt de tijd voor om te ontspannen. Zonder cd vind ik dat ook moeilijker, je moet rust in jezelf vinden en daar helpen de ontspanningsoefeningen echt bij. Wat ook helpt: doordat ik me beter kan ontspannen, kan ik er ook beter over praten met personen in mijn omgeving. Kijk, beter worden zit er voor mij niet meer in, het is een kwestie van rekken. Sommige mensen die ik ken zitten daar ontzettend mee. Dan denk ik soms dat ze ook eens naar de cd zouden moeten luisteren. Maar ik heb ze nog steeds niet kunnen overhalen.”
– Marga Dekker [de Volkskrant, 30 oktober 2007]


‘Pak ze maar aan, hup vooruit!’
“Toevallig had ik net een artikeltje over de cd gelezen vlak voor ik m'n eerste chemo kreeg. Er stond dat je er rustig van werd en dat leek me wel goed, dus toen heb ik zelf om die cd gevraagd. Al bij de eerste keer dat ik ernaar luisterde, werd ik inderdaad heel rustig. Ik had geen angst meer voor de kuur.
“M'n favoriete plek is die trap bij het strand van Egmond aan Zee. Dan stelde ik me voor dat ik zo op die trap zat te kijken naar de zonsondergang. Je krijgt daarvan een heel prettig gevoel. En bij die oefening over de werking van de chemokuur zag ik dat ook echt voor me: hoe al die kwaaie cellen eruit gebonjourd werden en dat er dan nog een heleboel goede cellen zijn om het goede werk te doen.
“Ik was dan ook werkelijk aan het helpen in het gevecht en ging het medicijn aanmoedigen: ‘Pak ze maar aan, hup vooruit!’ Direct na de eerste kuur ging het al beter met mij, maar je weet niet of dat komt door de chemo, of door de cd, of doordat de chemo zo goed aansloeg omdat ik zo rustig was.”
– Suus Loendersloot [de Volkskrant, 30 oktober 2007]


Klik hier om terug te keren naar het artikel.

Inhoud winkelmandje
 
Wat anderen vonden van deze CD
 
Geef uw mening over deze CD
 
Literatuur
 
Fragment beluisteren
 
       

Gezondeverbeelding.nl is de website van De Menselijke Maat          Beukenlaan 9    3741 BN   Baarn                            Webdesign en Fotografie: Beau