home
Gezonde Verbeelding
Winkel
Actueel
Links
contact

De Gezonde Verbeelding CD's zijn een uitgave van het Van Praag Instituut en Elsevier Gezondheidszorg.

De oefeningen zijn ingesproken door Martine Busch van het Van Praag Instituut, die jarenlange ervaring heeft in het geven van ontspanningstrainingen aan zowel patiënten als professionals in de gezondheidszorg.

De oefeningen worden ondersteund met speciaal hiervoor gecomponeerde muziek door Jos Hoes.

Winkel

Gezonde Verbeelding rondom operaties

Gezonde Verbeelding rondom operaties
door Martine Busch

Een operatie – hoe klein of groot ook – is voor veel mensen een ingreep waar ze van tevoren tegenop zien: zal ik veel last van de narcose hebben, lukt de operatie wel goed, hoeveel pijn zal ik na afloop hebben?

Onderzoek toont aan dat ontspannings- en visualisatieoefeningen, zoals op deze CD Gezonde Verbeelding rondom operaties, de angst voor de aankomende operatie verminderen en het postoperatief herstel kunnen bevorderen. Medicijngebruik tegen angst en pijn kan afnemen en er is melding van een aantoonbare daling van het aantal ligdagen.

Op de CD staan 4 oefeningen, voorafgegaan door een instructie. Tussen haakjes de lengte van de nummers in minuten.

1 [05:14] Instructie
2 [12:02] Spierontspanning
3 [10:52] De bodyscan
4 [17:09] Voorbereiding op de operatie
5 [19:52] Herstel na de operatie

Oefeningen 1 en 2 zijn ontspanningsoefeningen, waaruit je een keuze kunt maken. Bij Spierontspanning worden allerlei spiergroepen van hoofd tot voeten aangespannen en weer losgelaten, terwijl je bij de Bodyscan in gedachten je lichaam doorloopt en overal ontspanning brengt.

Geadviseerd wordt om een week voor de operatie te beginnen met de oefening Voorbereiding op de operatie en deze dagelijks te beluisteren voor een maximaal effect.
De laatste oefening Herstel na de operatie heeft het meeste resultaat, als je deze na afloop van de operatie minimaal een week lang dagelijks beluistert.

De oefeningen zijn gebaseerd op internationaal onderzoek en op de ervaringen van patiënten in het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam.

De teksten zijn ingesproken door Martine Busch en de muziek is speciaal voor deze CD gecomponeerd en gespeeld door Jos Hoes op mandoline, très, piano en bas.

Trefwoorden: operatie, angst, pijn, herstel


Audio CD €19,95 (incl. €3,19 btw)
Elsevier Gezondheidszorg | 2008
ISBN: 978 90 352 29174


Bestel:

 AantalPrijs
Gezonde Verbeelding rondom operaties € 19.95   


Vorige | Terug naar overzicht | Volgende

Inhoud winkelmandje
 
Wat anderen vonden van deze CD
 
Geef uw mening over deze CD
 
Literatuur
 
Fragment beluisteren
 
       

Gezondeverbeelding.nl is de website van De Menselijke Maat          Beukenlaan 9    3741 BN   Baarn                            Webdesign en Fotografie: Beau