home
Gezonde Verbeelding
Winkel
Actueel
Links
contact

De Gezonde Verbeelding CD's zijn een uitgave van het Van Praag Instituut en Elsevier Gezondheidszorg.

De oefeningen zijn ingesproken door Martine Busch van het Van Praag Instituut, die jarenlange ervaring heeft in het geven van ontspanningstrainingen aan zowel patiënten als professionals in de gezondheidszorg.

De oefeningen worden ondersteund met speciaal hiervoor gecomponeerde muziek door Jos Hoes.

Winkel

Gezonde Verbeelding bij chemotherapieGezonde Verbeelding: geleide visualisatie bij chemotherapie
door Martine Busch

Chemotherapie is niet alleen lichamelijk maar ook emotioneel zeer ingrijpend. Je voelt je onzeker over het resultaat en de behandeling roept spanning op. De ontspannings- en visualisatieoefeningen op deze CD zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die een chemokuur moeten ondergaan en bieden je de mogelijkheid om actief mee te werken aan je eigen herstel.

Er staan oefeningen op die je helpen angst en negatieve gedachten ten aanzien van de chemokuur om te buigen naar positieve gedachten. De cd stimuleert je om beelden te vormen die het heilzame effect van de chemokuur ondersteunen en helpt je greep te houden op je eigen herstelproces door het activeren van je eigen innerlijke kracht.

De oefeningen zijn gebaseerd op internationaal onderzoek en op de ervaringen van oncologiepatiënten in het Medisch Centrum Alkmaar. Uit diverse studies blijkt dat de ontspannende werking van dit soort oefeningen kan leiden tot minder bijwerkingen, zoals vermoeidheid of misselijkheid.

Het luisteren naar de CD kan een welkome afleiding zijn tijdens de feitelijke kuur in het ziekenhuis. Maar het is ook prettig om de CD thuis te gebruiken in de perioden tussen de kuren in.

Op de CD staan 4 nummers, voorafgegaan door een instructie. Tussen haakjes de lengte van het nummer in minuten.

1    [07:31]    Instructie
2    [11:18]    Ontspanning
3    [12:47]    Favoriete plek
4    [21:27]    De werkzame kracht van de chemokuur
5    [15:20]    Je eigen krachtbronnen

De teksten zijn ingesproken door Martine Busch en de muziek is speciaal voor deze CD gecomponeerd en gespeeld door Jos Hoes op très en charango, aangevuld met natuurgeluiden en samples van cimbaal, percussie en fluit.


Trefwoorden: chemotherapie, kanker


Audio CD €19,95 (incl. €3,19 btw)
Elsevier Gezondheidszorg | 2007
ISBN: 9789035229167


Bestel:

 AantalPrijs
Gezonde Verbeelding bij chemotherapie € 19.95   


Vorige | Terug naar overzicht | Volgende

Inhoud winkelmandje
 
Wat anderen vonden van deze CD
 
Geef uw mening over deze CD
 
Literatuur
 
Fragment beluisteren
 
       

Gezondeverbeelding.nl is de website van De Menselijke Maat          Beukenlaan 9    3741 BN   Baarn                            Webdesign en Fotografie: Beau